A siklóernyőzés nem összekeverendő az ejtőernyőzéssel! Az ejtőernyőzés a szabadesésről szól, a siklóernyőzés pedig az igazi repülésről, siklásról.

A siklóernyő egy merevítetlen szárnyú légijármű, repülés közben a kétrétegű kupolát a beáramló levegő túlnyomása tartja mereven.

A pilóta (és az utas) beülőben csatlakozik a zsinórokhoz. Az irányítása úgy történik, hogy a pilóta két irányító zsinór segítségével a kupola hátsó részének az íveltségét szabályozhatja.

A fel- és a leszállást mindig széllel szemben kell végrehajtani, a felszállás lábról, a leszállás lábra történik.

A madarakhoz hasonlóan repülünk, vitorlázunk. A meleg légáramlatok (termikek) segítségével emelkedünk akár 2000 méteres magasságokba a felhőkig. Így órákat is el tudunk tölteni a levegőben, nagy távolságokat megtéve kizárólag a természet erejét kihasználva.

A repülés háromféle módon történhet siklóernyővel: Hegyről, csőrlésből vagy motorral való felszállással. Ha érdekel a motoros változat is, látogass el a http://sikloernyozz.hu/motoros címre.

Ha Te is át szeretnéd élni életed legszebb élményét, jelentkezz!

Álmodtad már, hogy repülsz, mint a madarak? Csak a szelet hallgatva vitorlázni motorzaj nélkül, a hétköznap gondjait lent hagyva. Itt átélheted, milyen is a valódi szabadság, milyen az, mikor semmi másra nem gondolsz, csak a pillanatra, ami éppen történik!

Szeretnéd feldobni a szürke hétköznapokat egy különleges élménnyel? Mindig is szeretted volna kipróbálni, milyen lehet madártávlatból szemlélni a tájat?

Több száz méter magasba emelkedünk és percekig repülünk. Az repülésről ajándék full HD videó felvétel is készül GoPro kamerával, hogy később visszanézhesd ezt a fantasztikus élményt!

A siklóernyős tandemrepülés (vagyis kétszemélyes repülés) különleges élményt nyújt az utasnak. Ez a repülés legközvetlenebb módja, és mivel az utas elöl helyezkedik el (a pilóta pedig mögötte), az utas kilátása teljesen zavartalan. Az arcán érzi a levegő áramlását, és a levegőben lógó lábai alatt látja a tájat, mintha csak egy fotelben ülne, több száz méter magasan.

Az élményt nem zavarja kabin, vagy egyéb szerkezeti elemek, nem egy ablakon keresztül kell nézelődni, fényképezni.

A alap repülési idő körülbelül 10 perc és 500-600 méteres magasságig emelkedünk. Ez függ a repülési súlytól, a repülési manőverektől és a légköri viszonyoktól is.

A helyszínek, időjárás függvényében Budapest vonzáskörzetében: Gödöllő, Tura, Kartal környéki csörlőpályák, ahonnan tiszta időben helyszíntől függően látszik a Mátra, Magas-Tátra, Dunakanyar, Vác,  Jászság, M3-as autópálya, Budapest.

Lehetőség van hosszabb (20-30 perces) repülésre is, ahol betekintést nyerhetsz a lejtő-és/vagy termikrepülésbe, extrémebb esetben pedig  távrepülésbe is, ahol meleg légáramlatok (termik) segítségével 1500-2000 méteres magasságot elérve elindulunk egy adott irányba, keresve a következő termiket. Így több 10 km-t is meg tudunk tenni. 

Az utasrepülésen résztvevő tandempilótáink mind több, mint 10 éves repülési gyakorlattal rendelkező személyek, akiknek jogosultságuk van a tandemrepülésre, és folyamatosan repülési gyakorlatban vannak. Tandemrepülést csak erre kiképzett, jogosítással rendelkező pilóta végezhet, aki hatósági vizsgával rendelkezik.

Előfordulhat, hogy az időjárás miatt várakoznunk kell a starthelyen (túl erős/gyenge szél, nem optimális szélirány)  ezért kérem azzal is számolni, hogy a várakozási idő hosszabb is lehet (nem jellemző, de akár 1-2 óra), sőt szélsőséges esetben a repülést le kell mondani aznapra, hiszen első a biztonság.

Tandemrepülés fizikai feltételei: Minimum 10 év, maximum 65 év, illetve minimum 30 kg, maximum 120 kg és legyél képes 5-10 lépéses intenzív futásra, mely a fel-és leszálláshoz szükséges.

Nagyobb létszám reptetését is vállaljuk (15-20 fő), például céges csapatépítő esetén. Egy ekkora létszámot egy ideális napon néhány óra alatt meg tudunk reptetni.

Repülés előtt a leendő utasok e-mailben kapnak egy részletes tájékoztatót, amelyet a helyszínen aláírásukkal bizonyítják, hogy elolvasták azt.

18 év alatt szülői kíséret és írásos beleegyezés szükséges! 

Lepd meg szeretteidet egy életre szóló élménnyel és vásárolj névre szóló, színes, nyomtatható ajándék kupont, melyet e-mailben küldünk el! A kuponok felhasználási ideje a vásárlástól számítva 6 hónap. A télen vásárolt kuponokat tavasszal is fel lehet használni, mert télen van egy “holt szezon”, amikor nem tudunk repülni.

Miután az ajándékozott megkapta a kupont, minden esetben jelentkezzen e-mailben, ezután küldünk meghívót a levelzési listára. Erre a listára mindig írjuk az aktuális repülési lehetőségeket, információkat, így az utas választhat, hogy neki mikor alkalmas.

Ki jelentkezhet siklóernyős tandemrepülésre?

Ha 10 és 65 év között, illetve minimum 30, maximum 120 kg vagy és képes vagy futni 5-10 intenzív lépést, akkor jelentkezz nyugodtan!

Mennyire biztonságos a tandemrepülés?

A siklóernyőzés a legbiztonságosabb repülősportok közé tartozik.  Ezt a repülési ágat (is) szigorú jogszabályok szabályozzák. A kétszemélyes repülés a legkomolyabb jogosítást megkövetelő tevékenység a siklóernyős sportban. A médiában néha hallani balesetekről, de ezek általában felelőtlenségből, saját határok feszegetéséből erednek. Alapvetően elmondható, hogy ez a legbiztonságosabb repülősport. Mivel képzett, tapasztalt, profi pilótával történik a repülés, profi felszereléssel, ezért itt a legnagyobb biztonságban leszel!

Mi a különbség a siklóernyőzés és az ejtőernyőzést között?

Az ejtőernyős ugrás a szabadesésről szól, az ejtőernyő pedig csak fékezőernyőként szolgál a biztonságos földet érés érdekében. A siklóernyőzés egy teljesen más repülési forma. Itt valóban repülünk és nem repülőgépből ugrunk ki, hanem hegyoldalról vagy sík talajról csörlő segítségével elrugaszkodunk és vitorlázunk.

Mi a különbség a gyalogos és a segédmotoros siklóernyőzés között?
Mivel minden hajtómű nélküli légijármű csak vitorlázórepülésre képes, tehát mindig folyamatosan süllyed lefelé, a gyalogos siklóernyős a levegő emelő áramlataival (termikekkel) tud emelkedni, ha hosszabb időt szeretne a magasban tölteni. Gyakorlatilag ugyanazon az elven repülünk, mint a madarak. Ez rendkívül izgalmas élmény. A segédmotoros siklóernyő hajtóművel rendelkezik, tehát képes előre meghatározott ideig repülni, a megtervezett magasságban és útvonalon. Ez függetleníti a pilótát az időjárás szeszélyétől (cserébe hangos a motor).

Tériszonyom van! Fel merjek menni?

Az emberek többsége (sok pilóta is!) tériszonyos, amennyiben egy kilátóból, meredek hegyoldalról, háztetőről vagy valami egyéb, hasonló fix dologról néz le.
Repülés közben ez megszűnik és nincs az a félelem, ami esetleg egy kilátóból lenézve van. Olyan érzés, mintha egy nagy térképet néznél. A tériszonyos utasok utólag persze ezt mindig megerősítik. 🙂

Képrögzítés lehetséges?
A repülés során GoPro kamerát használunk, amelyet megfelelően rögzítünk. Saját eszköz használata is megengedett, de azokért felelősséget nem vállalunk.

Milyen magasan fogunk repülni?

A repülések 500 és 1000 méteres magasságok között történnek.

Milyen időjárásban tudunk repülni?

Napkeltétől napnyugtáig szabad repülnünk. Ne legyen erős szél és ne essen az eső (ne legyen vizes a talaj és a fű), valamint, ne legyen akkora köd, hogy nem látunk az orrunkig se. Az sem árt, ha nincs túl hideg. Mivel mindig széllel szemben kell felszállnunk ezért fontos, hogy a hegyen vagy a csörlőpályán a széliránynak is megfelelőnek kell lennie. A siklóernyős szezon alapvetően tavasztól késő őszig tart, azaz ebben az időszakban tudunk repülni.

Hogyan néz ki egy tandemrepülés?

Szóbeli felkészítés során végigbeszéljük a repülés menetét, mi fog történni, és mik az utas teendői. A pilóta és az utas külön-külön saját beülőt vesz magára (az utas természetesen szakemberek felügyelete mellett). A pilóta széllel szemben kiteríti a siklóernyőt, majd hozzácsatolja önmagát és az utast. Megfelelő szélirány és szélerősség esetén a pilóta megkezdi a startot, felhúzza az ernyőt a fejük fölé. A felemelkedés előtt a pilóta ellenőrzi a kupolát és csak teljesen hibátlanul kinyílt kupolával kezdi meg a felszállást. A felszállás során az utasnak futnia kell néhány lépést. Leszállás előtt az utas lelógatja a lábait álló pozícióba és követi a pilóta utasításait. Leszállás során is néhány lépés megtétele szükséges.
Repülésre jelentkezéskor a leendő utasok e-mailben kapnak egy részletes tájékoztatót, melyben minden további fontos információt megtalálnak.

 

 

Hasonlón sem voltam eddig, szóval nagyon kíváncsi voltam milyen lesz. Hatalmas élmény volt, főleg, hogy nem alaprepülésre vállalkoztam, hanem kapásból a termikrepülésnek ugrottam neki! De egyetlen percig sem bántam meg! Felülről látni, ahogy a kisrepülő alattunk repül (nyilván nem közvetlenül, kicsit távolabb) az valami elképesztő érzés! 😁
Dani nagyon profi, emellett kedves és figyelmes csak ajánlani tudom! 👍
Jó esély van rá, hogy legközelebb többedmagammal megyek! 😁

-Krisztián-

 

Egyik legjobb élményem es nagyon örülök, hogy ezt kipròbálhattam. Csodálatos fent lenni. Dani profi pilóta es nagyon kedves, mindenkinek ajánlani tudom!
-Dóri-

 

Köszönjük a felejthetetlen élményt! Dani szuper pilóta! Mindenkinek ajánljuk, hogy próbálja ki, ez tényleg élményrepülés!
-Ferenc-

Életem egyik legszupibb kalandja volt a mai délelőtt. Egyelen egy baj volt csak, még maradtam volna kicsit fenn.  de sebaj, megyünk még. Legrosszabb esetben 4 év múlva, mert megígértük a kislányunknak, hogy ha betölti a 12-t ő is kipróbálhatja. 
Dani vérprofi, higgadt, magabiztos! Ha a legféltettebb kincsemet rá merném bízni, akkor bátran bárki kipróbálhatja vele a siklóernyőzést.
-Mónika-

Mindenkinek csak ajánlani tudom!!! Életem legszabadabb, legszebb percei közé sorolnám a tegnapi siklóernyőzést!  Hatalmas élmény volt! Mindemellett Dani rendkívül barátságos, udvarias és segítőkész! Nagyon szépen köszönjük, jövünk még!!! 🤗
-Regina-

Sziasztok! Tudnotok kell, én azért mentem erre a repülésre, mert tériszonyos vagyok és szerettem volna leküzdeni, ami persze nagyon nehéz és nem megy egyik napról a másikra. De megpróbáltam és amikor rátalálsz egy végtelen illedelmes, maximálisan odafigyelő fiatalemberre, aki élvezetből csinálja, ettől megnyugszik az ember. Nagyon hálás vagyok, amiért vele repülhettem, mindenkinek szívből tudom ajánlani! Dani, köszönöm az élményt és úgy gondolom fogunk még találkozni 😊 Mindenkinek jó szelet kívánok!
-Erika-

 

Sziasztok!
Sosem gondoltam, hogy rá tudom beszélni magam egy ilyen félelmetes kalandra. Így utólag nagyon kár lett volna kihagyni ezt a csodálatos élményt. Ehhez nagyban hozzájárult Dani nagyon szimpatikus személye és nyugodt természete.
Fent semmi félelem nem volt bennem amit a fotók is bizonyítanak. Aki kicsit is szeretné kipróbálni, nyugodtan ajánlom Danit.
Köszönöm az ÉLMÉNYT!!!!😀
-Csaba-

 

További értékelések a Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/sikloernyozz/reviews

2022. November 1-től sajnos nem tudunk számlát adni cégek és vállalkozók részére, így kérjük, hogy kizárólag olyan számlázási nevet adjanak meg, aki nem rendelkezik adószámmal.

Alaprepülés (kb. 10 perc):

29.000 ft – Ajándék videófelvétellel*

Ez egy úgynevezett szoktató repülés, amely időjárástól, testsúlytól és manőverektől függően körülbelül 5-10 perc repülést jelent. Csőrlésnél ez egy iskolakör, ami úgy néz ki, hogy a csőrlés befejeztével a kötelet leoldva (500-600 méteres magasságban), szabadrepüléssel visszasiklunk a kiindulópontra. Az ár tartalmazza a teljes felszerelést, a csőrlést, az ajándék full HD videófelvételt és igény esetén különleges manőverek bemutatását, siklóernyő irányítását.

 —————————————————————-

Termikrepülés (10-15 perc)

35.000 ft – Ajándék videófelvétellel*

Ezzel a repüléssel a csőrlős kötél leoldása után a madarakhoz hasonlóan termikkel (felszálló meleg légáramlat) emelkedünk felfelé további 100-200 métert, ezzel meghosszabbítva a repülés idejét. Az ár tartalmazza a teljes felszerelést, a csőrlést, az ajándék full HD videófelvételt, igény esetén különleges manőverek bemutatását, siklóernyő irányítását.

 —————————————————————-

Termikrepülés (15-25 perc)

40.000 ft – Ajándék videófelvétellel*

Ezzel a repüléssel a csőrlős kötél leoldása után a madarakhoz hasonlóan termikkel (felszálló meleg légáramlat) emelkedünk felfelé, ezzel meghosszabbítva a repülés idejét. Ennél a repülésnél hosszabb idő áll rendelkezésünkre, ezért akár 1000+ méteres magasságig is fel tudunk emelkedni. Az ár tartalmazza a teljes felszerelést, a csőrlést, az ajándék full HD videófelvételt, igény esetén különleges manőverek bemutatását, siklóernyő irányítását.

 

Mivel teljes mértékben egy időjárásfüggő sportról van szó, ezért nem tudom garantálni, hogy a kért időtartamot a levegőben tudjuk tölteni, így kupon vásárláskor kizárólag csak az alaprepülés árát kell kifizetni, a különbözetet pedig akkor, ha sikerült a kért időtartam. Előzetesen mindenképpen jelezni kell, hogy milyen hosszú repülést szeretnének.

 

4 fő feletti kupon vásárlás esetén a teljes összegből 10% kedvezményt adunk!

*Az ajándék videófelvételhez biztosítjuk a szelfibotra szerelt GoPro akciókamerát, amelyet az utas fog a kezében repülés közben. A felvételhez hozni kell egy minimum 8 GB-os, class 10-es micro SD memóriakártyát, így az utasok azt egyből kézhez is kapják. Kérés esetén a kártya beszerzésben tudunk segíteni.

Hartmann Dániel – tandempilóta, oktató

E-mail:
hartmann.tandem@gmail.com

Telefon:
+3630 477 9380

Az időpont foglalások úgy működnek, hogy e-mailes jelentkezés után küldünk meghívót a levelezési listánkra. Erre a listára mindig kiírjuk, amikor tervezünk repüléseket (ezek általában hétvégi napok), amit minden tag megkap, így amikor alkalmas az időpont, lehet jelentkezni.

Az üzenetküldéssel a jelentkezők elfogadják a honlapon található ÁSZF-et és adatvédelmi nyilatkozatot.

Facebook:
www.facebook.com/sikloernyozz

Jelentkezés

Hogyan találtál rá a weboldalra?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

“Ha egyszer megízlelted a repülést, utána úgy fogsz járni a földön, hogy szemed az   eget fürkészi, mert ott voltál fent és oda vágysz vissza.”

 Leonardo da Vinci

Jelentkezés

Adatvédelmi tájékoztató

 Általános szerződési feltételek

A weboldalon található szövegek és képek másolása szigorúan tilos, büntetőjogi felelősséget von maga után!

2018-2024 © Minden jog fenntartva.

www.sikloernyozz.hu